HR tímy, recruiteri a ich kľúčové postavenie vo firme | 2.časť

2019-03-25 11:20:00

Recruiterom sa postupne podarilo vybudovať si dôležité postavenie vo firme.  Ak sa chcete dozvedieť, ako HR oddelenie pomáha firmám stať sa úspešnými, prečítajte si prvú časť tohto článku. Dnes budeme pokračovať a zoznámime sa s ďalšími štyrmi dôvodmi, ktoré majú dôležitú úlohu pri formovaní firemnej náborovej stratégie.

Investovanie do marketingu na sociálnych sieťach

V rámci budovania “employer brandingu” by mal HR tím fungovať ruka v ruke s tímom marketingovým. Sociálne média ako je napríklad linkedin či facebook, nie sú len tohtoročným hitom pre HR zamestnanca, podľa “Štúdie o budúcnosti recruitingu od CareerArc”, boli sociálne médiá digitálnou investíciou číslo 1 v HR už v roku 2017. Štúdia tiež preukázala, že:

“Zamestnanci veria, že marketing na sociálnych sieťach bude najpožadovanejšou skúsenosťou HR zamestnanca budúcnosti”

Tento trend a nárast popularity sociálnych médií zjednodušil komunikáciu, nielen medzi zákazníkom a firmou, ale rovnako i kandidátom a zamestnancom. Okamžitý feedback je jedným z najväčších výhod recruitingu na sociálnych sieťach. Časy, kedy sme museli čakať celé dni na telefonát či email s po absolvovaní interview sa pomaly dostávajú do úzadia.

Znovunájdenie kandidátov

Nábor zamestnancov celosvetovo rastie, čo znamená, že HR-isti budú dostávať aj viac životopisov ako kedysi. Často sa však stáva, že keď sa uloží tento životopis do databázy Applicant Tracking systému (ATS), k väčšine z nich sa v budúcnosti už nik nevráti.

Dnes však stále viac a viac recruiterov začína uvažovať aj o absolvovaní predošlých (v minulosti odmietnutých) kandidátoch na novo-otvorené pozície. S kvalitnými ATS systémami sa však možnosť "znovunájdenia" kandidátov vracia. V Nalgoo veríme, že práve toto sa stane jedným z najpopulárnejších HR trendov v roku 2019 a 2020, pretože to rieši častý problém v recruitingu.

Sila digitálu

Podľa Forrestera, 47 percent opýtaných firiem si myslí, že digitalizácia bude mať na svedomí viac než polovicu úspechu v predajoch do roku 2020. Dnes sme svedkami toho ako všetko od médií až po vzdelanie ovplyvňuje digitalizácia. Teraz je na rade aj HR.

Ste pripravení na digitálnu revolúciu v HR? Na objavovanie nových spôsobov ako hľadať a príjmať zamestnancov? Mnoho firiem sa už prestáva spoliehať na papierové tabuľky či systémy a zbytočnú administratívu a prechádza na digitál. Firmy sa stále viac zaujímajú o ATS systémy a využívajú online databázy na vyhľadávanie kandidátov vhodných pre ponúkané pozície.  

Na záver si len pamätajme:

“Nech budúcnosť prinesie akékoľvek nové trendy v recruitmente, cieľ sa nikdy nezmení: zamestnať tých najlepších a udržať zamestnancov šťastných.”

 

Autor článku: Ms. Strixy