Spoznajte Ľubicu Takáčovú, finalistku v kategórii Lektor Roka 2021

2022-01-31 08:21:08

Je úprimná a spoločenská, rada fotí, pláva a školí zvedavých ľudí s otvorenou mysľou. Tých sprevádza témami tímovej dynamiky a koučingu, facilitačnými technikami, riadením fúzie a tímu z pohľadu lídra a témami spojenými s rozhodnutiami na životných križovatkách ako je mentoring, succession planning či kariérne posuny na líderských pozíciách. Je pre ňu dôležité budovať dlhoročné, pevné a harmonické vzťahy ako vo svojej rodine, tak i vo svojom pracovnom tíme, ktorý vytvorila pod značkou Life Up.

 

“Som obklopená vo veľkej miere rešpektujúcimi a múdrymi osobnosťami, ktorých si vážim a s ktorými sa stávajú aj jednoduché životné okamihy vzácnymi.”

 

Cb585634 73da 4fc8 96fe 095e9177280c Copy 4

 

Prvý krok vo svojej profesii spravila už v 16 rokoch, kedy učila nemčinu s presvedčením, že učenie treba spojiť so zábavou. Svojich žiakov do učenia zapájala a hľadala spôsoby, ako ich motivovať k tomu, aby sa zapájať chceli a mali z učenia skutočný úžitok. Počas vysokej školy našla svoju vášeň pre vzdelávanie a rozvoj na nemeckej Univerzite v Augsburgu, ktorá ju neopustila už viac ako 20 rokov.

 

“Úctu si zaslúži každý lektor, ktorý sa rozhodne touto profesiou živiť, lebo je to cesta celoživotného vzdelávania a poctivej sebareflexie.”

 

Thumbnail 1 (1) Copy 3

 

Za svojimi prvými školeniami sa obhliada s pobavením. Školila poistné produkty v poisťovni a to napriek tomu, že neštudovala poistnú matematiku a sama tieto produkty intenzívne nepredávala. Vtedy však verila, že je na správnom mieste a práve táto skúsenosť v kombinácii s jej odvahou prispela k tomu, že sa z nej dnes stala veselá a rešpektujúca  lektorka, ktorá neškolí nič, čo nežije. S pokorou voči zdrojom a dátam sa venuje sa iba tým témam, v ktorých dokáže byť dôveryhodná.

 

“Skúsenosť ma naučila nepodceniť dôslednú analýzu potrieb ľudí, či celej cieľovej skupiny. To je pre našu prácu dôležité a toto poznanie prišlo predsa len časom. Tieto skutočnosti som ako junior tréner nevnímala ako až tak podstatné.“

 

Thumbnail Img 9506

 

Ľubica absolvovala mnoho rozvojových programov vrátane 10 týždňového programu Science of Well-being na Yale University a získala medzinárodnú certifikáciu PCC. Okrem vzdelávania ľudí sa venuje i publikačnej činnosti a je autorkou sebarozvojových nástrojov používaných v 15 krajinách Európy. Za svoj najväčší pracovný úspech však považuje vybudovanie stabilného tímu kolegov, ktorí jej dôverujú a chcú pracovať pod značkou Life Up.

 

“Netušila som, že moje rozvojové nástroje, ktoré som si tvorila ako doplnok k našim projektom, budú raz používať kolegovia a klienti i za hranicami Slovenska.”

 

Eaaefcaf Dbae 4a55 917f F0c5892a6770

 

V posledných rokoch jej robia radosť oblasti vzdelávania, vďaka ktorým sa menia hierarchické organizácie spoločností na synergické a považuje za obohacujúce, keď môže pracovať s rozmanitými skupinami. Hoci je presvedčená, že online vzdelávanie sa tomu prezenčnému nevyrovná dynamikou a atmosférou, ktorú dokáže skupina vytvoriť, našla i v ňom svoje čaro.

 

Vo voľnom čase ju nájdete najčastejšie v prírode so psom, s rodinou na bicykloch alebo s priateľmi na horách, v bazéne aj kuchyni, kde sa rada kreatívne realizuje a pripravuje pohostenie pre svojich blízkych, ktorým sa od nej často nechce odísť a ktorých považuje za najväčší dar vo svojom živote.

 

“V roku 2005 sa presne na štedrý deň môj syn v 11 mesiacoch postavil a prešiel po vlastných celý vysmiaty k stromčeku, ktorý to po nájazde jeho nadšenia neustál. Teraz je to už tínedžer a tento rok nám ako darček dal vlastný album vytvorenej hudby kombinovanej na viacerých hudobných nástrojoch. Jeho zdravie, nadanie a humor mi príde každý rok ako najlepší vianočný darček.”

 

Thumbnail Img 1918

 

Na záver sme sa spýtali, čo by vám Ľubica chcela odkázať:

 

“Celoživotné vzdelávanie a rozvoj zlepšuje kvalitu života, nezávisle na veku alebo profesii. Preto neprestaňte mať vášeň pre hľadanie nových inšpirácií. Svet je plný vzácnych zdrojov poznania, ktoré čakajú na to, aby ste ich objavili a preskúmali.”

 

Learning & Development Awards 2021
www.ldawards.sk
Linkedin/ldawards
Facebook/ldawards