Prinesie rok 2019 nové možnosti vzdelávania?

2018-12-27 12:04:00

Po novom si môžete zakúpiť tréningy priamo od lektorov, a to jediným kliknutím z pohodlia domova či kancelárie alebo z mobilu. Vyhľadávanie tréningových spoločností, nedostatočné informácie o školeniach a nekonečné čakanie na odpoveď kvôli jednej vstupenke sa stáva minulosťou. Prečo rok 2019 praje otvoreným tréningom a e-shopom so vzdelávaním?

Určite ste sa už stretli s pojmom „zdieľaná ekonomika“. Predstavuje efektívny spôsob zdieľania zdrojov v rámci komunity a výmenu tovarov či služieb medzi jednotlivcami. Vďaka internetu sa tento ekonomický model rozšíril už takmer do všetkých oblastí, ktoré si vieme predstaviť. Pri plánovaní dovolenky si prenajmeme byt cez Airbnb od človeka, ktorý ho cez túto službu ponúka, a na letisko nás dovezie šofér, ktorého sme si zavolali cez Hopin po ceste dolu schodmi. Vyzerá to tak, že väčšinu produktov a služieb si dnes vieme zaobstarať rýchlo a bez problémov – prečo by to tak nemohlo fungovať aj v oblasti vzdelávania? Aj toto je jedna z myšlienok, na ktorých Marko Šarmír postavil e-shop so vzdelávaním Workshop.sk.

Platforma spája obe strany

Čo si môžeme pod pojmom „e-shop so vzdelávaním“ predstaviť? Je to priestor, na ktorom sa  stretávajú lektori s ich zákazníkmi, a teda firmami či jednotlivcami, ktorí majú záujem o rozvoj. Sprostredkuje nákup a predaj tréningov, školení a workshopov. Každý na ňom teda môže slobodne predávať to, v čom je dobrý alebo naopak nakupovať to, v čom sa potrebuje zlepšiť. Podobných e-shopov s kurzami môžeme nájsť na internete niekoľko, Workshop.sk však posúva zážitok spojený s predajom či nákupom vzdelávania na vyššiu úroveň.

Projekt oslovil aj firmy

Na tejto smart platforme lektori vystupujú pod svojím menom a zákazníci sa s nimi zoznámia cez ich profily ešte predtým, než si tréning vôbec zakúpia. Zákazníci si tak môžu vybrať nielen kurz, ale aj konkrétneho človeka, s ktorým ho chcú absolvovať. Zároveň získavajú prístup k témam a školeniam, ktoré sú originálnymi produktmi lektorov, čo zaručuje kvalitu zdieľaného know-how. Platforma je obľúbená taktiež medzi firmami, keďže jej platobný proces je company friendly a okrem platby kartou umožňuje taktiež platbu na faktúru.

Vaše postrehy počúvame

Každý návštevník má k dispozícii nepretržitý support. Ľudia z tímu Workshop.sk sú pripravení zodpovedať všetky otázky, nejasnosti a pripomienky lektorov aj zákazníkov a pomôžu ich okamžite vyriešiť k ich spokojnosti. Či už uprednostňujete telefonický hovor, e-mail alebo rýchly online chat priamo na stránke – vždy narazíte na niekoho, kto sa o Vás rád postará. Platformu buduje každý jeden návštevník, ktorý prispeje svojou pripomienkou či nápadom – tím Workshop.sk totiž zbiera podnety od lektorov, firiem a nakupujúcich a zapracúva ich priamo do platformy. Sami užívatelia si tak vytvárajú priestor, ktorý im najviac vyhovuje a platforma sa tým stáva ešte viac smart.

Meeting point komunity

E-shop Workshop.sk funguje od septembra 2018 a jeho prevádzkovatelia s ním majú mnoho ďalších plánov. V budúcnosti by mal na e-shope pribudnúť napríklad hodnotiaci systém lektorov, online streamovanie prebiehajúcich školení a online kurzy. Len čas však ukáže, čo všetko tento ambiciózny projekt prinesie.

Workshop.sk funguje na princípe e-shopu, avšak lektorom i zákazníkom ponúka oveľa viac. Buduje komunitu ľudí, ktorí sa pohybujú v oblasti vzdelávania a chcú slobodne predávať svoje tréningy a záujemcov o osobný či profesijný rozvoj, ktorí hľadajú rýchly prístup ku kvalitným tréningom.