Hodnoťte kandidátov bez predsudkov

2019-03-04 13:39:00

Stále viac špičkových programov sa dostáva do povedomia a stáva sa súčasťou aplikácií, ktoré nám zjednodušujú prácu. Vďaka digitálnej ekonomike sa posúvame neustále vpred. VidAssess je nová platforma, ktorá pomáha HR pracovníkom pri pohovoroch. Zameriava sa na ich požiadavky, pričom im umožňuje vidieť aj počuť kandidátov v počiatočnom štádiu výberového konania.

 

VidAssess pomáha personalistom definovať vhodné správanie a vlastnosti, ktoré sú rozhodujúce pre úspech v akejkoľvek úlohe. Kandidáti dostanú čas na prípravu odpovede na každú otázku, aby mohli zhromaždiť svoje myšlienky a čo najvhodnejšie odpovedať.

 

Eliminuje zaujatosť

„Videohodnotenie môže často viesť k diskriminácii vzhľadu, pretože vedomé a nevedomé zaujatosti ovplyvňujú proces samotného výberu. Naša nová platforma umožňuje vytvárať prispôsobené videohovory so štruktúrovanými otázkami súvisiacimi s prácou. V jednoduchosti povedané môžete posúdiť odpovede každého kandidáta na základe jeho zásluh a  pri výbere  robiť spravodlivé a objektívne rozhodnutia,“ povedal Achim Preuss, šéf technologického oddelenia v cut-e.

 

Efektívnejší proces prijímania

Dnes už má každý smartphone či tablet vlastný fotoaparát a uchádzači sú spokojní s videohovormi prostredníctvom aplikácií ako sú FaceTime alebo Skype. Preto by mal každý náborový tím pochopiť, že hodnotenie videa môže urobiť ich proces prijímania ešte efektívnejším. Povolením realizácie videohovorov prostredníctvom mobilného zariadenia môžete dokonca osloviť širšiu skupinu žiadateľov.

 

BENEFITY VIDEO HODNOTENIA

  • Umožňuje vidieť a počuť každého kandidáta.
  • Šetrí čas a náklady.
  • Zabezpečí štruktúrované a konzistentné rozhovory.

 

Zákazníkom, ako aj spoločnostiam, VidAssess šetrí čas, umožňuje im spravodlivo prijímať kandidátov na základe rovnako položených otázok a vidieť každého účastníka rozhovoru, čím zvyšuje mieru objektivity.

Pre viac informácií o VidAssess kontaktujte Barboru Kulčárovú: barbora.kulcarova@nalgoo.com

 

 

Autor: Simona Kocholová